Pályázati felhívások

A Csiha Alapítvány 2021. évi pályázata

A Csiha Alapítvány (4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. Nyilvántartási száma: 09–01–0002217) alapító okiratában foglalt céljai megvalósítása érdekében a 2021. évben helytörténeti témájú pályázatokat hirdet a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákjai számára.

Pályázni az alábbi kategóriákban meghatározott témában lehet, kizárólag egyéni, önálló alkotások készítésével és beküldésével. Az alapítvány kategóriánként egy, a felkért zsűri által legjobbnak tartott alkotást készítő diák számára ötvenezer forint ösztöndíjat biztosít. A zsűri kategóriánként különdíjakra is javaslatot tehet a kuratóriumnak.

KATEGÓRIÁK ÉS TÉMÁK

I. kategória
Téma: Böszörményi tavasz 2021.

Fényképekkel és kisfilmekkel lehet pályázni, amelyek 2021 tavaszának sajátos hajdúböszörményi hangulatát örökítik meg. A beadandó alkotások leírása: fényképsorozat 15–20 db álljon, a kisfilm a 3 percet ne haladja meg.
A fényképek és a filmek készülhetnek kamerával és mobiltelefonnal is. Az elkészült alkotásokat fényképek esetén jpg vagy png, a filmek esetén mp4 vagy mov kiterjesztésben várjuk 2021. május 31-ig gyulais@bighb.hu címre.

II. kategória
Téma: Riportfilmek

A riportok szabad témában készülhetnek, de érzékelhetően kapcsolódjanak Hajdúböszörmény jelenében jellegzetes személyhez, helyhez, tárgyhoz. Elfogadható ezek hangsúlyos megjelenítése is.
Legfeljebb15 perces riportfilmmel pályázni. Az elkészült alkotásokat mp4 vagy mov kiterjesztésben várjuk 2021. május 31-ig gyulais@bighb.hu címre.

III. kategória
Téma: Egy avantgárd alkotás elkészítése

Egy XX. századi avantgárd irányzatnak megfelelő alkotás készítése stílusgyakorlatként vagy tanulmányként. Ebben a kategóriában pályaműként legfeljebb három képzőművészeti alkotást, vagy az alkotói folyamatot és eredményét bemutató 15-20 képből álló fotósorozatot, esetlegesen legfeljebb 3 perces kisfilmet, vagy egy maximum 8 oldalas (A/4 méretű lapokon készült) irodalmi alkotást kell beküldeni. Az elkészült alkotásokat fényképek esetén jpg vagy png, a filmek esetén mp4 vagy mov kiterjesztésben várjuk 2021. május 31-ig gyulais@bighb.hu címre. Az irodalmi műveket is digitálisan, pdf formátumban kérjük elküldeni. A képzőművészeti alkotásokat is 2021. május 31-ig kell személyesen vagy postán eljuttatni a gimnáziumba, Gyulai Sándornak.

A teljes pályázati dokumentáció letölthető innen:

Csiha Alapítvány 2021. évi pályázata

A Csiha Alapítvány 2021. évi pályázata